Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2018 00:00 - СЕРИОЗНИ И НЕСЕРИОЗНИ УДАРИ ВЪРХУ НАРОДА….
Автор: vellia Категория: Регионални   
Прочетен: 3946 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Министър Горанов, с явно самодоволство днес заяви, че увеличението на данъка върху стари автомобили не било сериозен икономически удар върху гражданите. Някъде с около лев на месец – тоест около 12 лева на година. Браво, бе Горанов! Колко му е 12 лева. Ти това дори за пари не го смяташ!

Само че, понеже дори най-некадърният икономист би трябвало да може да смята, да сметнем сериозните и несериозни финансови удари върху народа: увеличиха се ток, парно, вода, горива, данъци, застраховки, цени на всичко. И то много повече от 1 лев месечно.

 

И когато разсъждавате от висотата на многохилядната си заплата за сериозни и несериозни финансови удари, се опитайте да си представите, че сте пенсионер с 300 лева пенсия и сериозно заболяване. Или младо семейство с две деца под наем, в което само единият работи. Е, колко са сериозни ударите – дотам, че човек да му се иска да скочи през прозореца, защото не може да оцелява….?

Голямата грешка ви е, че вие се откъснахте изцяло от народа си! Вие не знаете как живеят хората под ВАШИТЕ ПОСТОЯННИ УДАРИ. ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ КОИТО ДОТОЛКОВА СЕРИОЗНИ, ЧЕ НАРОДЪТ Е НА КОЛЕНЕ! НЕ ЗАЩОТО НЕ РАБОТИ, А ЗАЩОТО ДОХОДИТЕ НЕ СТИГАТ ЗА ЖИВОТ – НЕ КАЗВАМ ЗА НОРМАЛЕН ЖИВОТ, А ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НЕ СТИГАТ!

Вие се подигравате с хората. САМОЗАБРАВИХТЕ СЕ! Кой сте Вие, че да си позволявате да казвате, че това не било сериозен удар – без да коментирате всички цени, които вече се вдигат главоломно?

НАГЛОСТТА, БЕЗСКРУПУЛНОСТТА И АЛЧНОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩАТА ХУНТА ДОКАРА ДО МИЗЕРИЯ НАРОДА НИ! И ПРОДЪЛЖАВАТ – ДОКОГА? НА ФОНА НА МИЛИОНИТЕ БОНУСИ, РУШВЕТИ И ЗАПЛАТИ, КОИТО СИ РАЗДАВАТ ГЕРБОПОМАЗАНИТЕ!!!

МАХАЙТЕ СЕ!!!

Елена Гунчева
 

Горанов нагъл: Данъкът на старите коли ще е до две кутии цигари

Между 6 и 10 лева или до две кутии цигари на година ще бъде увеличението на данъка за собствениците на стари автомобили, изчисли министър Владислав Горанов. Макар това да не е пренебрежима сума, според сметките на правителството е малко, на фона на поставените цели, заради напредналата наказателна процедура по отношение на чистотата на въздуха.

Горанов направи коментар по темата след заседание на Коалиционния съвет, на което той е докладвал за фактическото състояние по темите, предизвикали недоволство и масови граждански протести в цялата страна.

 

„От 60 до 80 стотинки на месец или две кутии цигари на година не са това, което може да промени драстично склонността към покупка на по-стари автомобили от страна на българските граждани. Същевременно ще даде възможност да провеждане на една политика в областта на чистота на атмосферния въздух и екологията“, заяви Горанов.

Протести и автошествия в цялата страна срещу цените на горивата

Предложеното поскъпване на застраховката „Гражданска отговорност“ за по-рисковите шофьори, което също предизвика ескалация на гражданското недоволство, е в ранен етап на обсъждане и тепърва ще се анализира, дали да остане в предложения вариант, обясни Горанов.

„Дебат за 1000 лв. „Гражданска отговорност – няма, и такива цени в момента няма“, подчерта министърът.

Колкото до цените на горивата у нас, те следват световните тенденции, припомни финансовият министър. По думите му очакванията са цените на суровия петрол да се успокоят, дори да има леки намаления в следващите месеци през 2019 г.

Продължава и работата по промените, свързани с лимитирането на обезщетенията за неимуществени вреди при катастрофа.

image

 

frognews.b
 

Румен Радев: Властта наказва гражданите за бедността

Оставка в момент на растящи цени, инфлация и увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Карлово ден, след като хиляди се вдигнаха на протест срещу лошите условия за живот.

„Обединител не мога да става на неправдата, не мога да ставам обединител на политически партии, аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите притеснения и неговите надежди”.

 

„Протестите възвръщат достойнството на българите като граждани. Властта наказва гражданите за бедността. Гласът на гражданите, техните болки и тревоги, не са чути. Ако няма една чуваемост, ако продължават изявления арогантни и цинични, закономерно е тези протести да продължат”, подчерта президентът.

„Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от управление поставя моралната преграда пред амбицията да искаш властта отново. Очаквам парламентът и правителството да посочат изход от тази ситуация”, каза още държавният глава.

image

 

frognews.bg




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vellia
Категория: Регионални
Прочетен: 519999
Постинги: 364
Коментари: 146
Гласове: 247
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031