Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2017 03:30 - Стартира нов православен сайт в помощ на учениците и учителите по религия
Автор: jeliaza Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1973 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.03.2017 03:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
 
Радостни сме да ви представим новия проект на фондация “Покров Богородичен” в помощ на учениците и учителите по религия в общообразователните училища, както и на преподавателите и децата в прицърковните училища. Сайтът Verouchenie.com има за цел да събере на едно място учители и ученици с интерес към православната вяра.

В него ще откриете учебници и учебни помагала, иновативни методи на преподаване, видеоматериали, както и много идеи за игри и творчество. Целта на сайта е да улесни и да даде възможност за координация между учителите, като събере на едно място техния опит и знания. Място за споделяне и взаимопомощ, а единственото желание е православната вяра да достигне до все повече детски сърца.

В базата от данни лесно ще може да сваляте и качвате материали, различни игри и тематични уроци.

Екипът ще работи в следните направления:

Създаване на база данни с материали по вероучение – тематични и креативни техники за преподаване, игри, интерактивни задачи за най-малките. Място, където учителите ще споделят опит, знания и желание за работа. Ще публикуваме информация за вакантни места, ресурси, документи и специализирани новини.
Работа с ученици с цел подобряване на религиозното обучение и създаване на приятелска среда и общност от православни младежи.

Насърчаване на млади учители по религия да работят с групи от ученици в училищна и църковна среда. Мотивиране на прицърковните училища да показват резултатите от работата си и да участват в различни инициативи.

Надяваме се да се превърнем в любимо място за срещи между учители, родители и деца – място за свободно общуване и създаване на приятелски кръг. Място, където децата и младите хора ще бъдат подкрепяни да изявяват своите духовни търсения, да се включват в конкурси, да печелят награди и да откриват приятели. Обичта към децата и осъзнаването на това, че те имат нужда най-вече от християнски добродетели и любов, ни мотивира да работим в тази посока, защото сме убедени, че именно това е най-важното, което трябва да им дадем.

Всички помагала, учебници, уроци, сценарии, приказки, игри, тестове ще улеснят преподавателите и ще възпитат в децата повече вяра, надежда и любов един към друг и към Бога.

Можете да ни откриете и във facebook.

image




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: jeliaza
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 163819
Постинги: 150
Коментари: 55
Гласове: 140
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930